Bootcamp Algemeen

Bootcamp is de laatste jaren uitgegroeid tot een ontzettend populaire manier van trainen. Toch merken we dat er nog vaak onduidelijkheid bestaat over wat het nu precies inhoudt en of het wel voor iedereen geschikt is. In dit artikel krijg je hopelijk een beter beeld van bootcamp en kunnen we je overtuigen om eens een training mee te doen.

‘’Bootcamp is toch een loodzware training met een schreeuwende instructeur?”

Fout
Bootcamp is een groepstraining die vrijwel altijd in de buitenlucht wordt gehouden. Het doel van deze trainingen is het verbeteren van je conditie en het versterken van je kracht. Tijdens bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld stoepranden, boomstronken, hekken en bankjes. Het is ook niet ongebruikelijk om elkaar te gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren.

Oefeningen tijdens een bootcamptraining variëren sterk. Natuurlijk ligt dit aan je instructeur, maar ook aan het niveau van de groep en de mogelijkheden in de omgeving. Zo ga je bijvoorbeeld tijdens sommige trainingen hardlopen en tijdens andere trainingen stevig wandelen, zodat het ook voor minder fitte mensen haalbaar is.

Deze conditionele onderdelen worden tijdens een bootcamptraining altijd afgewisseld met krachtoefeningen die je uitvoert met je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor zit je niet vast op een apparaat en train je vaak een aantal spiergroepen tegelijk. Zo worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie uitgedaagd.

Effect van bootcamp op je lichaam
Bootcamp is dé manier om effectief te werken aan je fitheid. Het resultaat van deze trainingen is een betere conditie, een strakker lichaam, betere houding en meer kracht. Nog een bijkomend voordeel van bootcamp is dat je lekker buiten bent: je bent er letterlijk ‘even tussenuit’.

De perfecte manier om je hoofd helemaal leeg te maken en je te focussen op je lichaam en de omgeving en tegelijkertijd vitamine D van de zon binnen krijgen.

Voor wie is bootcamp geschikt?
Zoals we in dit artikel al hebben door laten schemeren is bootcamp echt niet alleen geschikt voor topfitte, jonge mensen. Een goede trainer kan voor iedere oefening variaties bedenken, waardoor een training voor iedereen toegankelijk is.

Keertje mee doen?
Wekelijks worden er in de regio bootcamptrainingen gegeven, voor elk niveau. Wil jij eens een proefles mee doen? Meld je dan aan voor een proefles via onze inschrijfformulier.

Bootcamp Promotiefilm


8-Minute Boot Camp Workout