Bietensapkuur in aanloop van de halve marathon van Egmond

Komende zondag ga ik de halve marathon  lopen van Egmond en ben sinds gisteren begonnen aan een bietensapkuur.

Bietensap staat erom bekend als weerstand verhogend (Bron: http://www.bietensap.info/) en zorgt voor een betere zuurstof opname dus ideaal voor duursporters. Een soort (natuurlijke) doping.

Een vriend van mij begint 1 week voor een hardloopwedstrijd met bietensap te drinken. Ik vind de smaak niet echt lekker dus ik maar er een shake van met fruit en/of groenten.

Bij deze geef ik jullie een aantal recepten.

Mijn bietensapkuur bestond uit:

2016-01-06 08.04.41

Dag 1

Dag 1 (woensdag):

·         300 ml bietensap
·         Halve glas amandelmelk
·         1 banaan
·         2 el havermout
·         Handje waltnoten
·         1 el chiazaad

Dag 2 (Donderdag):

Bieten2
Dag 2

 

·         300 ml bietensap
·         2 mandarijnen
·         1 appel
·         1 banaan

Dag 3 (Vrijdag):

Nog geen idee, in geval met meerdere groentes erin, ik heb spinazie en bleek selderij gehaald.

Volgende week volgt een verslag hoe het gegaan is, ik ga niet voor een PR, Egmond staat bekend als een zwaar parcours, ik wil genieten onderweg. Ik ga met een vriendin en vriend lopen, die ik heb leren kennen via de facebook community Ik Loop Hard. Ook daarover meer in de volgende blog!

Tot de volgende blog!

Anouk Stroo

Comments are closed.