Bodybuilding lovers door Esmee Wardenaar

Het doen aan sporten als fitness en bodybuilding en dan vooral het doen van wedstrijden, levert fans op. Het maakt je een soort van landelijk, zelfs over de grens reikend bekend persoon.

Wij bodybuilders hebben de tik om onze facebook pagina vol te  zetten met foto’s van onszelf in goede shape. Foto’s van training, foto van thuis voor de spiegel denkend “damn I look good”. De foto van een  sixpack scoort hoog in aantal. Een beetje bodybuilder heeft na het doen van een wedstrijd op zijn minst een profielfoto in poseerslip of bikini.

Het is niet dat we zo graag willen pronken of een ander de ogen uit willen steken. Op het moment dat wij zo’n foto plaatsen dan zijn we trots. Trots op onszelf. Trots op datgene waar we keihard voor trainen. Waar we ons leven op aanpassen. Met als resultaat een fotomomentje hier, fotomomentje daar. Ons lichaam is onderdeel van ons doel. Niet over die sloot te springen, waarbij we na er 10 keer in te zijn gesprongen de 11e keer blij een foto tonen: kijk mij er eens overheen springen! Je kunt het mooi vinden of niet. Ik vind een te dik lijf niet mooi. Op een mannelijk mager  lijf daar kan ik persoonlijk ook geen kunstjes op. Smaken verschillen nou eenmaal.

Feit blijft dat het topsport is wat veel mensen wel mooi vinden. In mijn geval opvallend veel mannen ook. Ze vinden me via facebook. Via een tag of gewoon tijdens hun zoektocht. Volgen doen ze me en de lijst met vriendschapsverzoeken stijgt. Waar ik ze check daar blijkt hun vriendengroep vaak vol met fitness –en bodybuilding babes te staan.  ‘Je hebt 38 nieuwe meldingen’. In 1 minuut? Wauw! In een rap tempo gaan ze mijn fotoalbum af. Zonder adem te halen een like op iedere foto gevend. Privé berichten volgen. Ik voel mezelf vereerd, maar het kan ook te gek he. “Please  voeg me toe, ik ben verliefd op je.” Hier krijg ik toch echt de rillingen van. Zal ik hem vertellen dat ik als man ben geboren, te gekke kalknagels heb en geen deodorant gebruik omdat ik die natuurlijke geur lekker vind? Ik negeer het. Ik accepteer de verzoeken niet. Ze mogen me volgen, dat wel.

Bodybuilding lovers. Ze waarderen in ieder geval de sport die ik beoefen. Of ze vinden me gewoon een lekker wijf. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen…..

Tot de volgende blog!

Esmee Wardenaar

Esmee 001

Comments are closed.