Project Ontmoeting in het groen video

Project Ontmoeting in het groen. Moestuin Tuindorp Den Helder.

Tuindorp winnaar Kern met Pit(27-01-2015)

RSS

Dit item is verlopen op 10-03-2015.

Het initiatief ‘Ontmoeting in het groen’ in Tuindorp heeft de provinciale prijs van Kern met Pit gewonnen. Kern met Pit is een landelijke wedstrijd voor initiatieven die de leefomgeving verbeteren. Na de provinciale ronde volgt nog een landelijke finale. Wordt dit Helderse project ook landelijk de winnaar? Dat hangt onder andere van u af. Breng uw stem uit op dit Helderse initiatief via www.kernmetpit.nl.

Een tiental bewoners uit Tuindorp heeft het initiatief genomen om de mensen in de wijk meer te betrekken bij het onderhoud van het groen in hun directe woonomgeving. ‘Ontmoeting in het groen’ brengt buurtbewoners bij elkaar.  Doel was om samen  de  lege plekken in de buurt in te vullen met bijvoorbeeld een moestuin. En die is er ondertussen! De grond werd beschikbaar gesteld door de gemeente. Ook is er al flink geoogst afgelopen zomer. Verder wordt gedacht aan een buurtboomgaard, een bloemenpluktuin en insectentuin.

‘Ontmoeting in het groen’ heeft kunnen groeien door de begeleiding van de zeer actieve buurtvereniging in Tuindorp. Ook het door de gemeente en Woningstichting in het leven geroepen toezichthoudersproject vormde een goede basis voor dit project.

Bronvermelding : www.denhelder.nl

Comments are closed.