Den Helder Sportblog van Priscilla Dames-Low

Sportblog Priscilla

“elke stap meer dan 0 is winst” en daarbij: “je kunt altijd meer dan je denkt”.

Ik een sportblog schrijven… dat had je me vorig jaar echt niet hoeven vragen!

Maar omdat ik Den Helder Sport een mooi initiatief vind, lever ik graag een bijdrage om onze stad beter op de kaart te zetten voor haar inwoners.

Ik ben Priscilla Dames-Low, 34 jaar en woon in Julianadorp. Eerlijk gezegd heb ik nooit echt interesse gehad in sporten, afgezien van het standaard rondje in de sportschool.

Vanwege gezondheidsklachten werd sporten een “moetje” want van stilzitten krijg je alleen maar meer klachten. 

Het standaard rondje bleef, alleen de sportschool wilde nog wel eens wijzigen: ik verveelde me… Daar komt bij dat ik uiteindelijk dankzij de juiste medicijnen vrijwel klachtenvrij was, dus sporten werd steeds minder belangrijk.

In 2013-2014 een dieptepuntje bereikt: weer veel klachten en zo’n 10 kilo zwaarder.

Zat totaal niet lekker in mn vel waardoor het weer eens tijd werd om de balans op te maken. Zowel werk als privé de vraag gesteld: wat wil ik nu eigenlijk  met mn leven? Dus knopen doorgehakt, keuzes gemaakt en doelen gesteld.

In september 2014 ingeschreven bij Lijfstijl Den Helder: kleine groepen, persoonlijke begeleiding en een relaxte sfeer. Ik had me aangemeld voor een binnen- en een buitenles. Vooral de bootcamp vond ik erg spannend want ik ben geen hardloper en geen idee wat zo’n les precies inhield. Mijn doel was om gezonder en bewuster te leven. Dus niet alleen meer bewegen maar ook gezonder eten: zo min mogelijk voorverpakt en bewerkt eten en drinken. Inmiddels zijn we iets meer dan een jaar verder. De 10 kilo is er af en ik zit weer lekker in mn vel. In augustus heb ik zelfs de Ultimate Crossrun van 12 km met obstakels gehaald!

Ik sport nog steeds met veel enthousiasme bij Lijfstijl, inmiddels omgedoopt tot Crossfit Den Helder, en volg nu zelfs 3 of 4 lessen per week. Crossfit lijkt wel het modewoord van 2015 maar het is voor mij de eerste sport waar ik echt fanatiek van wordt (dus dat wil wat zeggen!). Je werkt niet alleen aan je conditie maar je wordt sterker doordat je met flink wat gewicht aan de gang gaat. Er zijn heel veel verschillende oefeningen waardoor elke les weer anders in elkaar zit en dat houdt het lekker gevarieerd.

Omdat hardlopen nog steeds niet mn hobby is maar ik wel de kilometers in de benen wil houden, staat de zondagochtend in het teken van een wandeling van zo’n 12km door de duinen en langs de kanoroute. Samen met mijn moeder heb ik in september de ReumaWalk gelopen van uiteindelijk 18km.

Mijn blogs zullen voornamelijk gericht zijn op de activiteiten die ik voor 2016 gepland heb:

  • januari: de Egmond Wandelmarathon(21km)
  • februari: Groet uit Schoorl (10km hardlopen)
  • april: de Halve van Den Helder Wandelen (21km)
  • augustus:  Ultimate Crossrun (12km)
  • september: Lowlands Throwdown (Crossfit)

Ik hoop dat ik met mijn blogs anderen kan motiveren om meer te bewegen en gezonder te leven. Niet meteen denken dat je een topsporter moet worden, kom eerst maar eens van die bank af.

Mijn motto is: “elke stap meer dan 0 is winst” en daarbij: “je kunt altijd meer dan je denkt”.

Tot de volgende blog! X

Facebook

Priscilla Dames-Low

IMG-20140927-WA0001