Den Helder Sportblog van Sean Smook

Sean 002Ik wil me zelf uitdagen om te kijken hoever ik kan gaan.

 

Beste mensen even een kleine introductie wie ik ben. Ik ben Sean Smook, 26 jaar en woonachtig in Den Helder.  Ben zoals het ware een echte jutter  die dol is op sporten en dat kan mooi in de mooie omgeving van Den Helder.  Het sporten voor mij begon allemaal toen ik een jaar of 6 was.

Ik begon met de tennis, echter was het niet zo succes. Nu sla ik af en toe nog wel is een balletje, maar toen had de concentratie en geduld niet voor deze sport.  Ik ben er ook mee gestopt na het behalen van mijn slagvaardigheidsdiploma bij de tennis vereniging H.T.C. Dit heeft twee jaar geduurd, zoals het hoort stoppen op je hoogte punt.

Hierna ben ik gaan voetballen, dit was op acht jarige leeftijd en dat heb ik volgehouden tot mijn 24st. In deze tijd heb ik gevoetbald op hoog niveau ( hoofdklasse) en laag niveau ( laagste senioren klasse). Ik trainde altijd mee, tenzij ik ziek was. Echter op mijn achttiende ben ik van de junioren overgestapt naar de senioren. In deze tijd begon ik ook met studeren, wat voor mij ook de prioriteit had. Ik had geen tijd meer voor de trainingen, dus toen heb ik gekozen voor een gezelligheidsteam. Dit was het 7de van F.C. Den Helder. Ik heb nog 6 jaar gevoetbald bij de senioren.

In de laatste vier jaar ben ik 25 kilogram aangekomen, van 80 kilogram naar 105 kilogram. Echter tijdens mijn studie, net voor het schrijven van mijn scriptie, bedacht ik mij dat het niet langer meer kon. Ik ben toen het afval proces ingegaan, ben gaan zoeken naar informatie over afvallen. Ik ben toen begonnen met een schema van 6 keer eten op een dag, ontbijt, tussendoortje, middageten, tussendoortje, avondeten en een avondsnack. Daarbij dronk ik minimaal 2 liter water op dag tot een mag van 3 liter water.  Daarnaast ben ik begonnen met fitness, bestaande uit krachttraining en cardio. Toen is er een moment gekomen dat ik dacht: nu kan ik aan hardlopen beginnen en ook aan bootcamp. Dit heb ik 1.5 jaar volgehouden en in deze tijd ben ik 23 kilogram afgevallen.

Vervolgens heb ik besloten om na bootcamp en fitness een andere uitdaging te zoeken, dit is Crossfit geworden.  Crossfit is een discipline dat gymnastiek conditie en kracht combineert in 1 workout. Voor verdere uitleg zie mijn informatieblog over crossfit. Ik ben nu 5 maanden bezig, in deze tijd ben ik nog is 5 kilogram afgevallen. Ik weeg nu 78 kilogram, hierbij voel ik mij goed en fitter dan ooit

Ik ben momenteel bezig met twee sporten. Hardlopen en crossfit. Op het gebied van hardlopen heb ik de laatste jaren verschillende wedstrijden gelopen, waaronder de halve van Den Helder, halve van Egmond, Mudmasters 18 km, Texeltrail, Vuurtorentrail Ameland, oudejaarsloop Den Helder 5km, Roele de Vries curcuit, Alkmaar cityrun 10 km en nog wat andere wedstrijden. Naast de hardloopwedstrijden volg ik nog een looptraining, dit doe ik dan in een loopgroep, 1 a 2 keer per week.

Tot de volgende blog!

FacebookPersoonlijk blog

Sean Smook

Sean 003

SPORTBLOGGERS GEZOCHT

We zijn op zoek naar mensen die het leuk lijkt om een sportblog bij te houden op onze website! Weet jij iemand en of ben jij zelf zo’n persoon?

Sportblogs suggesties betreffende:

  • Voedingstips
  • Sport LifeStyle Trends
  • Personal Coach blog
  • Trainingsblog
  • Leuke sportweetjes blog etc

Stuur jouw suggesties naar info@denheldermedia.nl of laat een bericht achter op ons contactformulier! We bestaan nog maar net dus we staan open voor suggesties!