Als 2016 ook voor jou een sportief jaar wordt, kom je erbij! door Marga van der Meer

19 december 2015: Bodyfit Bootcamp nu met zijn tienen

Zaterdagmorgen half tien. De parkeerplaats bij Donkere Duinen stroomt vol sportievelingen, met en zonder stok, in strak tenue of T-shirt met slobbersok. De bootcampers van BodyFit, inmiddels een hecht groepje, herkennen elkaar aan de stekelige opmerkingen. George komt net uit de nachtdienst, Fred (Frits) is herstellend van een irritante kruisband, Andy heeft er deze week 100 uur werk opzitten, Remco is zijn bivakkater weer te boven. Bootcamp mag dan een individuele aangelegenheid lijken, onze kracht zit toch vooral in de teamspirit. Vandaag zijn we met z’n tienen!

(video gemaakt door Ron Groen)

We gaan van start. Eerst de uitkijktoren bij de Helderse Vallei, een favoriet onderdeel. Deze week máár drie keer (leve de nachtdienst). Dit doen we in tweetallen. Terwijl de een al klimmend de benen vol laat lopen, doet de ander buikspieroefeningen, push-ups of anderzsins in de arena. De heuvel zelf ziet er iedere week weer anders uit. Nu is er een stenen pad bij gekomen en een houten hekje. De beplanting van zes weken geleden is deels gesneuveld onder de trailschoenen. Maar dat mag de pret niet drukken.
Na ca. tien minuten gaan we de weg over, het bos in. Trainer George houdt van verrassingen. Zijn lessen zijn zelden tot in de puntjes voorbereid, maar hij pakt alles wat we op onze weg tegenkomen. Dat we al paaldansend over de afrastering gaan, is dus niet uitzonderlijk. Zijn we weer compleet, met z’n tienen, dan volgt een trailrun door het bos. Het lopen wisselen we af met obstakels. Want dat is waar wij BodyFit-bootcampers van houden, mud, hindernissen en verrassingen. Ron heeft zijn camera mee, de Action versie van de Gopro. Eén voordeel , deze neemt geen geluid op, dus we kunnen zeggen (en zuchten) wat we willen. De camera gaat van hand tot hand, dat scheelt een ieder een aantal push-ups. In het bos ontdekt George een relatief nieuw heuvelpad en ook dat nemen we mee, in kikkersprongen, achterwaarts op handen en voeten en met lunges.

Het bos uit, lopen we over het paardenpad en langs de streepjesberg door de duinen naar Fort Kijkduin. Het hek wordt en passant nog even als voetensteun gebruikt, zodat even later ook de push-up met benen hoog van het schema kan worden afgestreept. De biceps en de triceps krijgen in het fort zelf een beurt. Waar we ook nog even aangenaam worden verrast door de aanwezigheid van Kika-Kei Anouk Stroo.

AnoukStrooHet einde van de training van ons BodyFit-bootcampclubje nadert, maar we hebben nog een paar kilometer fietspad te gaan. Daar dreigen we Andy te lossen (het overwerk eist zijn tol), maar die wordt natuurlijk door de voorste weer opgepikt. Het blijft immers een teamsport. Wachtenden hebben de keus te planken, hun squats af te werken of op een andere manier  warm te blijven. (Dit staat niet op de film).
Good old Frans is zoals vaker als eerste bij de finish en Ad loopt met de achterste mee. Hij is onze nieuwe trainer voor de dinsdag en de donderdag en is wél van de voorbereiding. Zo heeft hij de omgeving van BodyFit gescreend op natuurlijke krachtsportmaterialen en het verhaal gaat dat ons nog heel wat te wachten staat. Dat we met z’n tienen zijn, dat is natuurlijk een tijdelijke kwestie. Als 2016 ook voor jou een sportief jaar wordt, kom je erbij.

Tot de volgende blog,

Marga van der Meer

Marga 001jpg

Comments are closed.