Marga van der Meer Sportblog

Sport brengt je in beweging. Ik hoop dat mijn blog aanstekelijk werkt.

Ik ben Marga van der Meer, inmiddels net de vijftig gepasseerd en mede dankzij de sport in prima conditie.  Sport is een rode draad in mijn leven.  In mijn jonge jaren (hoewel, tot 32 jaar) heb ik gehandbald en was ik fanatiek keeper bij ZAP.  Ik stond op doel omdat ik liever niet wilde wisselen en omdat ik de bal ook wel eens een loei wilde geven of een mooie snoekduik wilde maken. Dat is ook de reden dat ik na mijn zestiende op zaalvoetbal ging. Om te bewijzen dat een keeper echt niet dik of lui hoeft te zijn, deed ik op mijn achttiende al mee aan het kwartje triatlon in Anna Paulowna. Afgelopen jaar was ik weer van de partij en finishte in bijna dezelfde tijd.
Toen het handballen en voetballen een beetje gedaan was (knieblessure), heb ik me bij atletiekvereniging DOKEV aangesloten.  In een reeks jaren heb ik verschillende keren de dam tot dam loop gelopen, de zevenheuvelenloop en enkele halve marathons.

Sport betekent voor mij ook structuur en sociale contacten. Ik trek wekelijks baantjes in het zwembad en sla regelmatig een balletje op de tennisbaan.  

Vorig jaar besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en sloot ik me aan bij de bootcampclub van Kings Fit. Behalve nieuwe mensen, leerde ik ook de omgeving opnieuw kennen, ik stelde mijn visie op sportscholen bij en kreeg een frisse blik op mezelf en op wat sport met mij doet. Dit geef ik graag door aan anderen, opdat ook zij zichzelf opnieuw uitvinden, hervinden of iets van dien aard. De obstakelruns zie ik als een grote speeltuin, bij trailrunning wil ik doelen stellen.

Ik ben freelance tekstschrijver en docent creatief schrijven. Dat past bij mijn analytisch vermogen, creatieve denkstijl en associatief karakter. Bij trainingen en wedstrijden dwalen mijn gedachten nog wel een af, maar het levert ook altijd weer wat op. In mijn blogs wil ik daarom nieuwe invalshoeken en bijzondere ontmoetingen naar voren brengen.

Foto: Natuuronderzoek in Den Helder, als deelnemer van de ultimate crossrun.

Tot de volgende blog!

Website MargavanderMeer.nl | Facebook

Marga van der Meer

photo

 

Comments are closed.